امروزه اکثر سازمانها و شرکتهای بزرگ، برای انجام امور حقوقی، افزایش کارایی و سودآوری شرکت، یک مشاور حقوقی استخدام میکنند. اگر شما هم علاقهمند هستید به عنوان یک مشاوره حقوقی در شرکتها و سازمانها کار کنید و نمیدانید از کجا شروع کنید، این مطلب برای شماست.
برای تبدیل شدن به یک مشاور حقوقی باید پس از تحصیلات مناسب، به توسعه مهارتها و کسب تجربه عملی در این زمینه بپردازید.
در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازم که چگونه می توان مشاوره حقوقی یک شرکت شد؟
فهرست مطالب
مراحل مشاوره حقوقی شدن در سازمانها و شرکتها
مراحلی کلی که باید برای تبدیل شدن به یک مشاوره حقوقی طی کنید به صورت زیر است:
۱- کسب تحصیلات مرتبط
اولین مرحله مشاوره حقوقی شدن، کسب مدرک دانشگاهی در رشته حقوق یا یک رشته مرتبط است. در واقع داشتن مدرک حقوقی از یک دانشکده حقوقی معتبر، دانش و گواهی تخصص لازم را برای مشاوره حقوقی شدن فراهم میکند.
۲- توسعه مهارتهای لازم
مشاوران حقوقی به مجموعهای از مهارتها نیاز دارند؛ از جمله مهارتهای تحلیلی قوی برای تفسیر و اعمال موثر قوانین، مهارتهای تحقیقاتی و مهارتهای ارتباطی برای توضیح مفاهیم پیچیده حقوقی به مشتریان و ذینفعان.
برای تقویت این مهارتها میتوانید در دورههای حقوقی معتبر مانند دوره مشاور حقوقی در اصفهان موسسه فن پردازان شرکت کنید که شما را در زمینههایی مانند تفکر انتقادی، مذاکره و ارائه مشاوره حقوقی به چالش میکشد.
۳- کسب تجربه عملی در نقش حقوقی
کسب تجربه عملی در این زمینه بسیار ارزشمند است. برای کسب تجربه عملی میتوانید به عنوان دستیار حقوقی یا همکار تازه کار در یک شرکت حقوقی فعالیت خود را شروع کنید.
شرکت در دورههای کارآموزی یا داوطلب شدن برای سازمانهای حقوقی هم برای به دست آوردن بینش عملی در مورد فرآیندهای مختلف قانونی و تعامل با مشتری میتواند بسیار مفید باشد. در نهایت این تجربهها به شما کمک خواهد کرد تا چالشها و مسئولیتهای یک مشاور حقوقی را به خوبی درک کنید.
۴- شبکه سازی کنید
شبکه سازی، نقش کلیدی در پیدا کردن شغل مناسب بهعنوان مشاوره حقوقی در یک سازمان یا شرکت دارد. با مشاوران حقوقی مجرب ارتباط برقرار کنید، در کنفرانسها، سمینارها و کارگاههای آموزشی شرکت کنید. به انجمنهای حرفه ای مانند انجمن وکلا یا سایر سازمانهای قانونی مرتبط بپیوندید.
۵- به یادگیری ادامه دهید
رشته حقوق مدام در حال بروزرسانی است. بنابراین برای موفقیت در حرفه خود به عنوان یک مشاوره حقوقی در سازمان، باید دائما از آخرین روندهای حقوقی و مقررات مطلع شوید و به دنبال فرصتهایی برای یادگیری و توسعه حرفهای باشید.
شرح وظایف مشاور حقوقی شرکتها
مشاوران حقوقی علاوه بر ارائه مشاوره حقوقی ، میتوانند در ارائه راهحلهای مناسب برای بهرهوری بیشتر خدمات سازمان، استراتژیهای بازاریابی و توسعه آن، کاهش خطرات و ریسکها، به مدیریت کمک کنند. آنها با تجزیه و تحلیل مشکلات و ایجاد راهحل به شرکت حقوقی کمک میکنند تا به سریعتر اهداف خود دست یابد.
برخی از وظایف مشاوران حقوقی در شرکت عبارتند از:
- بررسی و تنظیم قراردادهای شرکت، تدوین و بررسی اسناد حقوقی، تحقیقات حقوقی و تحلیل اوراق بهادار، بیمه و برنامههای بازنشستگی مناسب
- کمک به مدیران در تنظیم و اجرای چشم انداز، برنامهها و استراتژیهای شرکت
- نگهداری پروندههای حقوقی سازمان
- اطمینان از اجرای امور مطابق با سیاستها و مقررات
- رسیدگی به پروندههای حقوقی و کمک به سایر کارمندان و شرکا در مذاکره شرایط، نمایندگی و مشاوره به مشتریان
- توسعه استراتژیهایی برای تطابق و شکست رقبا و ارائه کیفیت خدمات مورد نیاز مشتریان
مهارتهای لازم برای مشاوران حقوقی شدن در سازمانها
در حالی که داشتن دانش و تجربه حقوقی که در دانشکده حقوق به دست میآورید برای یک مشاور حقوقی ضروری است، مهارتهای دیگری نیز وجود دارند که موفقترین مشاوران حقوقی و وکلا باید به آن تسلط داشته باشند تا بتوانند موفق شوند. این مهارتها شامل موارد زیر است:
- توجه به جزئیات
- توانایی تحقیق و تحلیل
- فن بیان و ارتباط قوی
- توانایی متقاعد سازی
- خلاقیت در حل مسئله
- توانایی تصمیم گیری موثر در شرایط بحرانی
- تفکر انتقادی
- درک عمیق از رویههای قانونی و تسلط به قوانین شرکتها
چقدر طول می کشد تا به یک مشاور حقوقی مجرب تبدیل شوید؟
مدت زمان لازم برای تبدیل شدن به یک مشاور حقوقی میتواند بهطور قابل توجهی بر اساس عوامل مختلفی از جمله سوابق تحصیلی، تجربه کاری و تخصص شما متفاوت باشد. علاوهبر مدت زمان تحصیل و کسب مدرک لازم، باید برای کسب تجربه عملی از طریق کارآموزی، در یک شرکت حقوقی مشغول به کار شوید است که این میتواند زمانبر باشد.
جمعبندی نهایی
شروع به کار به عنوان مشاور حقوقی مستلزم برآوردن شرایط خاصی است تا بتوانید در بازار کار رقابتی امروز موفق شوید؛ از جمله کسب تحصیلات مرتبط و توسعه مهارت با شرکت در دورهها و کلاسهای آموزشی. همچنین باید برای کسب موفقیت در این مسیر از تفکر تحلیلی، حل مسئله و مهارتهای ارتباطی خوبی برخوردار باشید.
- این مطلب رپورتاژ آگهی است و مجله حقوقی وکیلا صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمیکند و در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.